Juhtkiri. Nutilammaste linn

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Täna algavate hansapäevade ajal võivad nii Viljandi külalised kui kodanikud tunda rõõmu kahest väga eriilmelisest asjast. Lossimägedes saavad inimesed lammastega tõtt vaadates mõelda iidsetele aegadele või mõnusale maaidüllile, enne hansalaadale suundumist aga kontrollida kodus arvutist järele, millise tänavajupi või -nurga peal just neid huvitavat kaupa pakutakse.

Mõlema ettevõtmise puhul võib muidugi arutleda, mida peaks nende täielikuks õnnestumiseks silmas pidama. Lammaste puhul tekitab küsimusi eelkõige see, ega inimene lambale hunt ole või teisisõnu öeldes: ega mõni kahejalgne tõbras loomadele liiga tee, kas või liigsest headusest neile rämpstoitu pakkudes. Laadarakendus vajab aga natuke putitamist, sest nutitelefonis, mis on tänapäeval paljudel kõikjal taskus, ei taha see päris hästi töötada.

Laias laastus on need aga just sellised algatused, mida Viljandi peaks kahel käel tervitama – ja mitte ainult Viljandi, sest oma ordulossi varemete juures on lambaid karjatama asunud ka Tarvastu vald. Nimelt esindavad need kaks ettevõtmist mõlemat poolust, mis võiksid moodustada kaaluka osa siinsete inimeste identiteedist: hoida au sees traditsioone ning kasutada ära kõige moodsamaid lahendusi, mida tänapäeva tehnoloogia ja teadus pakuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles