Abja lasteaia jalajälje kärpimine võib jääda auditi taha

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja lasteaias pole kasvandikud vallavanem Peeter Rahneli sõnul pidanud küll külmetama, et aga saavutada energiasäästu, soovib vald hoone siiski soojustada.
Abja lasteaias pole kasvandikud vallavanem Peeter Rahneli sõnul pidanud küll külmetama, et aga saavutada energiasäästu, soovib vald hoone siiski soojustada. Foto: Elmo Riig

Abja vallavalitsuse lootus ampsata killuke 13,4 miljoni eurose mahuga meetmest, mis on mõeldud lasteaiahoonete energiatõhususe ja taastuv­energia kasutamise edendamiseks, sai nädala alguses tagasilöögi.

Abja vallavolikogu otsustas veebruari lõpus taotleda toetust Abja lasteaia soojustamiseks. Valmis projekt «Abja lasteaiahoone energiatõhususe edendamine» kogumaksumusega 211 400 eurot, millest abikõlblike kulude maksumus oli 156 859 eurot. Sellest ligi sada tuhat eurot pidi tulema heitkoguse ühikute enampakkumisel saadavast tulust ning ülejäänud 58 038 eurot valla 2019. aasta eelarvest.

Toetuse taotlemise aluseks oli hoone energiaaudit. Selle tegi 52 Eesti lasteaeda kogusummas 14 395 250 eurot. Taotlusvoor lõppes 13. märtsil, misjärel asus keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) laekunud auditeid läbi vaatama. Abja omas leiti puudusi ja nende kõrvaldamiseks anti neli tähtaega. Nendest pidas esitaja ka kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles