Promenaadi avab pisut kiiksuga näitus

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Oskar Kallise 1917. aastal maalitud teosel kandis Linda kivi, siis vabaõhugaleriis Linn Elegantselt Kunstist Lokkab näeb Lindat hoopis kitarri kandmas.
Kui Oskar Kallise 1917. aastal maalitud teosel kandis Linda kivi, siis vabaõhugaleriis Linn Elegantselt Kunstist Lokkab näeb Lindat hoopis kitarri kandmas. Foto: Heigo Teder

Reede öösel avatakse Ugala tiigi kallastel looklev jalutuspromenaad ja samaks ajaks seatakse seal üles vabaõhugalerii Linn Elegantselt Kunstist Lokkab, kus näeb gümnasistide töötlusi tuntud maalidest, igaüks neist oma apsakaga.

2. juuni ööseks avatavas kunstigaleriis kohtab tuntud klassikuid gümnasistide silmade läbi. «Nii mõnelgi on juures oma tõlgendus, maalimisviis või värvilahenduse muutus. Päris kopeeringut ei ole, igal on mingisugune apsakas või nali juures. On ka ikoonilisi pilte,» kirjeldas näitust Viljandi gümnaasiumi kunstiõpetaja Ene Runing.

Nelja seina vahelt linnainimesteni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles