Juhtkiri. Kõlavad nimed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Naljatamisi võiks öelda, et muidugi tuleb Viljandi linnapea palk riigikogulase omaga samale tasemele viia, kui mitu parlamendi liiget seda kohta noolivad. Praeguseks on kindlalt teada kahe riigikogu liikme kandideerimine Viljandis oma nimekirja esinumbri ehk linnapeakandidaadina. Pidulikult on kohaliku esinumbrina välja käidud nii sotsiaaldemokraat Helmen Kütt kui ekrelane Jaak Madison.

On tõenäoline, et kaks ei jää kolmandata, sest Keskerakonnast oleks loogiline seada neile vastu Helmut Hallemaa. Seda enam et alles hiljuti avaldasid partei Viljandimaa piirkonna liikmed Hallemaale usaldust ning valisid ta taas kord endi etteotsa.

Kütt ja Hallemaa on kohalike inimestena aastaid Viljandi elus ja poliitikas kaasa löönud ning mõlemal on välja kujunenud arvestatav elektoraat. Nii-öelda väljast sisse toodud Järvamaa noormeest Madisoni võib aga pidada mustaks hobuseks. Tema väljavaadetesse ei maksa üleolevalt suhtuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles