Viljandlased rajavad supelranna oma kulu ja kirjadega

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala järve Heina tänava äärne supluskoht, mis oli üsna kinnikasvanud, saab uue näo. Eile oli töö parasjagu pooleli.
Paala järve Heina tänava äärne supluskoht, mis oli üsna kinnikasvanud, saab uue näo. Eile oli töö parasjagu pooleli. Foto: Elmo Riig

Viljandi Paala järve ääres saab lisaks mullu uuendatud plaažile korda teinegi ujumiskoht, aga selle töö ees tasuvad ümberkaudsed elanikud.

Eelmisel aastal maksis linn Paala järve peamise supelranna korrastamise eest, sest see oli võitnud kaasava eelarve ideevõistluse. Varasemaga võrreldes sai puhkekoht uuem, ilusam ja ohutum. Endiselt jagus aga inimesi, kes tavatsevad ujuma minna vastaskaldalt, Heina tänava poolt.

Läinud nädala lõpus jõudis sinna kopp ning hakkas isukalt pinnast haukama. Viljandi linnavalitsuse majandusameti andmeil on kõik linnaga kooskõlastatud, aga raad selle taga pole.

Üks ujumiskoha uuendamise eestvedaja, aktsiaseltsi Viljandi Metall juhatuse liige Villu Maamägi ütles, et piirkonna elanikel tekkis soov supluskoht ilusaks muuta.

«Seal on kogu aeg ujumas käidud, aga viimastel aastatel oli see üsna kinni kasvanud,» rääkis ta. «Teisel pool sai rand kenasti korda ja siis vaatasime, et teeme selle poole samuti.»

Kui palju pisema supluskoha uuendamine maksma läheb ja mitu inimest selleks oma panuse on andnud, Maamägi öelda ei soovinud. «On see nii tähtis?» küsis ta vastu. «Ei, ma jätaks selle oma teada.»

Maamägi lisas, et supluskoht vabastatakse kasvudest, võetakse välja muda ning tuuakse nii vee alla kui rannaribale liiva. Et liiv paremini püsima jääks, asetatakse selle alla spetsiaalne kangas.

«Teeme nii, nagu eelmisel aastal tehti teisel pool, lihtsalt tunduvalt väiksemas mahus,» lausus ta. «Varasemast ajast on siin riietuskabiin, mille linn lasi paigaldada.»

Rannatöö telliti osaühingult Suja Ehitus. Firma tegevjuht Rando Sepp ütles eile, et ujumiskoht peaks valmis saama käesoleva nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles