Viljandi volikogu aseesimees peab sünnipäeva linna loaga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi küünlavabrikus ametlikult projektijuhi ametit pidav ja kohalikus volikogus aseesimehe kohal olev Harri Juhani Aaltonen muudab osa küünlavabriku territooriumist täna õhtul peoplatsiks.
Viljandi küünlavabrikus ametlikult projektijuhi ametit pidav ja kohalikus volikogus aseesimehe kohal olev Harri Juhani Aaltonen muudab osa küünlavabriku territooriumist täna õhtul peoplatsiks. Foto: Elmo Riig

Pole võimatu, et homme õhtul oma elu esimest juubelit ehk 50. sünnipäeva tähistama hakkav Viljandi volikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen on esimene inimene Viljandis, kes erapeo tegemiseks linnalt avaliku ürituse korraldamise loa küsis.

Umbes 500 külalisega sünnipäevapidu algab Kantreküla ja Männimäe piiril asuva Viljandi küünlavabriku territooriumil laupäeva õhtul. Peol mängib ansambel Aaltoneni kinnitusel kella 2-ni öösel. Linnavalitsuse luba on antud kella neljani hommikul. «Ma palun siiralt vabandust kõigilt, keda ööl vastu pühapäeva vabriku territooriumilt tulevad helid võivad häirida,» sõnas volikogu aseesimees ja lubas, et ilutulestikku öösel laskma ei hakata.

Aaltoneni sõnul püüab ta oma tegevusega teistele eeskuju näidata, sest avaliku ürituse luba oleks tema hinnangul vaja võtta kõigil, kes soovivad korraldada linnas pidu, mis võib minna üle öörahu alguse ning naabreid häirida. Avaliku ürituse loa võttis ta sünnipäeva pidamiseks ka seetõttu, et arvestab oma positsiooniga Viljandis. Peost on informeeritud ka politseid ja päästeteenistust.

«Mina ei tea, et keegi oleks varem sünnipäeva korraldamiseks luba küsinud,» meenutas aastaid linnavalitsuse kantseleis töötanud linnasekretär Ene Rink. «Akadeemia on oma osakondade lõpupidude tarbeks seda küsinud ning mõnede pulmade puhul, kus on lossimägesid kasutatud, on avaliku ürituse luba võetud.» 

Rinki sõnul oleks aga avaliku ürituse luba vaja taotleda kõigil, kelle erapidu võib naabreid öisel ajal häirima hakata. «See on ju elementaarne, et kui pidu pidada, siis lepitakse see lähemate naabritega kokku,» sõnas linnasekretär ja lisas, et avaliku ürituse luba välja andes ongi linn naabri rollis.

Aaltoneni sõnul on pidu kavandatud vabriku territooriumil oleva suure varikatuse alla ning öörahust, mis ametlikult algab kell 23, minnakse üle kolm tundi. «Luban, et järgmist sellist pidu ei pea ma enne järgmise 50 aasta möödumist,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles