Põhja-Viljandimaal läheb noorte huvitegevus üle piiri

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani noortekeskuses toimub pühapäeval perepäev, kus tutvustatakse huviringe.
Suure-Jaani noortekeskuses toimub pühapäeval perepäev, kus tutvustatakse huviringe. Foto: Suure-Jaani Vallavalitsus

Suure-Jaani ja Kõo vald ning Võhma linn hakkavad koos Järvamaale kuuluva Imavere vallaga looma uusi noorsootöövõimalusi, et üha rohkem noori leiaks endale eneseteostuse võimalusi kodukoha lähedal.

Suure-Jaani valla pressiteate kohaselt on nelja omavalitsuse koostöö osa Eesti noorsootöö keskuse üle-eestilisest programmist, mis toetab naaberomavalitsuste noorsooalast koostööd, mitmekesistamaks noorte võimalusi töö- ja kooliväliseks tegevuseks.

Alates 2016. aastast on Suure-Jaani, Võhma, Kõo ja Imavere noorsootöö tegijad ja omavalitsusjuhid regulaarselt kohtunud ja koostanud ühise tegevuskava noorsootöö arendamiseks kahel järgmisel aastal.

Praegu on nelja omavalitsuse 1918-st 7–26-aastasest elanikust noorsootöö tegevustega hõivatud 40 protsenti. Kaheaastase programmi tulemusena peaks see näitaja kasvama 55 protsendini ning noortel olema juures 21 tegevusvõimalust.

Koostöö esimene tegevus oli kolmeosaline koolitusprogramm 15-le piirkonna vabatahtlikule noorele, et nood oskaksid olla tulevikus abiks kohalike laagrite ja noorteürituste korraldamisel. Järgmise suurema ettevõtmisena toimub homme, 28. mail Suure-Jaani noortekeskuses ühine seikluslik perepäev «Parim pühapäev perega», kus lisaks paljudele meelelahutuslikele tegevustele saab tutvuda piirkonnas pakutavate põnevate huviringidega.

Piirkond saab Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastatavast programmist kahe aasta peale kokku 89 779 eurot. Nelja omavalitsuse koostöö koordinaator on Suure-Jaani vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles