Ükssarvik ja must-valge luik tulid tiigile kontserti ette valmistama

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile paigaldati Ugala tiigile esimesed eksponaadid kunstigaleriist, mis pannakse täies mahus üles vaid üheks ööks.
Eile paigaldati Ugala tiigile esimesed eksponaadid kunstigaleriist, mis pannakse täies mahus üles vaid üheks ööks. Foto: Heigo Tede

Kui kuu aega tagasi kirjutas Sakala, et Ugala tiigis asjatab noor kobras, siis eile ilmus piibrile paar seltsilist – ükssarvik ja luik, kes on ühest küljest must ja teisest valge.

Ugala korraldusjuhi Heigo Tederi sõnul on need esimesed eksponaadid kunstigaleriist, mis tekib sinna järgmisel reedel Ugala renoveeritud jalutuspromenaadi avamise puhuks. Vabaõhuväljapanek «Linn elegantselt kunstist lokkab» jääb üles vaid üheks ööks, kuid ettevalmistused Viljandi gümnaasiumi kunstiateljees on juba täies hoos.

Nagu õpilastööde näituse kokkupanija, gümnaasiumi kunstiõpetaja Ene Runing Ugala sotsiaalmeedia vahendusel ütles, on ekspositsioon kummardus ajatule kunstiklassikale, kuid milles see täpsemalt väljendub, saab publik teada juba kohapeal.

Möödunud suvel toimus hansapäevade ajal Ugala teatri eestvedamisel muusikaline aktsioon «7,58 minutiga Trepimäelt taevasse ja tagasi», milles osales hinnanguliselt 3000 inimest. Sama korraldusmeeskond kutsub nüüd osa saama ajaloo esimesest Ugala katusekontserdist ja taasavastama Ugala teatri ja Viljandi gümnaasiumi vahele jääva Ugala tiigi ja selle ümbruse maalilist ilu kauni muusika saatel.

2. juuni öösel antaval tasuta kontserdil astub Ugala teatri katusel publiku ette Järvamaalt pärit noor lauljanna Haldi Välimäe, kellega on kaasas Vaiko Eplik ja mitmed üllatusesinejad. Välimäe esitleb Ugalas sel õhtul oma uhiuut EP-d «Raba», mille andis välja tunnustatud indie-plaadifirma Mortimer Snerd.

Heigo Tederi sõnul on publik parima visuaalse ja akustilise elamuse saamiseks oodatud istuma Viljandi gümnaasiumi poolsele tiigikaldale. Tiigikallas avatakse publikule kell 23. Kontsert algab täpselt südaööl. Kohapeal on avatud Ugala teatri töötajate pop-up kohvik. Kogutav tulu läheb Ugala heategevuslikku fondi «Kingi lapsele teatrielamus», mille abil saavad väikese sissetulekuga perede lapsed külastada teatrietendusi. Kohvik avatakse tund enne aktsiooni algust kell 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles