Abielu sõlmimiseks on 140 asja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvuti, kuvar ja printer, nagid ja riidepuud... Kokku 140 eset. Sellise hulga vara loendasid Viljandi maavalitsuse perekonnaseisuametnikud nädala jooksul, kui rahandusministeerium palus neil kirja panna kõik inimeste paaripanemiseks kasutatavad töövahendid.

Selgus, et abielude registreerimiseks on vaja päris suurt hulka asju. Ametniku kabinetis on arvuti, kuvar, skanner, printer, töölaud, tool, laelamp, laualamp ja kaks kunstnik Anu Raua valmistatud seinavaipa. Tööruumi kõrval on väike ooteruum pruutpaarile ning seal on laud, kaks tooli, väike diivan, peegel ja seinavaip.

Abiellumine pole enamasti lihtsalt üks toiming ametniku juures, vaid sisaldab ka tseremooniat. Selle tarvis on riigil Viljandis vara juba märksa rohkem. Ametnikul on vaja plaadimängijat ja plaati. Tal on aga vaja ka sõrmuste alust, kaasi abielukandele, kirjutusvahendit, nelja nagi ja riidepuid külaliste rõivastele, kaht lillevaasi, küünlajalga ning Eesti laualippu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles