Viljandlastega neljapaat jätkab vahesõidus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaadi koosseisus sõidavad Euroopa meistrivõislustel viljandlased Kaspar Taimsoo ja Kaur Kuslap.
Eesti neljapaadi koosseisus sõidavad Euroopa meistrivõislustel viljandlased Kaspar Taimsoo ja Kaur Kuslap. Foto: Fred Killing

Tšehhis Racices alanud Euroopa meistrivõistlustel alustas Eesti meeste paarisaeru neljapaat eelsõitu neljanda kohaga ning jätkab finaalikoha püüdmist laupäevases vahesõidus.

Neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Geir Suursild, Sten-Erik Anderson ja Kaur Kusalp startisid teises eelsõidus, kus nende vastasteks olid Tšehhi, Saksamaa, Norra, Suurbritannia ja Poola. Eesti algus oli rahulik ning sõit pigem ühtlane. Kui liidrid jõudsid kiirendada, jätkas meie nelik stabiilses tempos, kogudes järjest kaotussekundeid. Lõpuveerandil kiirendasid jõuliselt Poola, Norra ja Suurbritannia, suurendades edumaad tagumiste ees veelgi. Lõpu 500 meetriks eestlastel jaksu enam ei jätkunud ning meeskond finišeerus ajaga 6.09,36 viiendana.

Sõidu võitjana liikus otse finaali kahekordse olümpiavõitja Olaf Tuftega tugevdatud Norra (5.53,15), järgnesid Suurbritannia (5.55,04), Poola (5.56,62) ja Saksamaa (6.00,08). Eestist tahapoole jäi koduvetel võistlev Tšehhi kvartett (6.16,86). Esimesest eelsõidust tagas finaalikoha Leedu (5.51,03).

Eesti sõudeliidu pressiteenistus vahendas paatkonna juhendaja Matti Killingu sõnu, kes tõdes et meeskonna tehnika oli ebaühtlame. «Vahesõidus tuleb minna täispangale ning kui meestel on mõtteid hooaega ühiselt jätkata, peavad nad end nüüd tõestama,» teatas treener Killing.

Vahesõidud on kavas laupäeval kell 13.38 ja 13.44. Eesti stardib teises vahesõidus viiendal rajal, vastasteks Tšehhi, Ukraina, Suurbritannia ja Itaalia. Esimeses sõidus lähevad veele Rumeenia, Saksamaa, Holland, Poola ja Venemaa. Pühapäevasesse finaali tagavad kohad kummagi sõidu kaks esimest.

Hommikuses programmis käisid paarisaeru kahepaadil võistlemas Allar Raja ja Tõnu Endrekson. Pärnakad pääsesid otse laupäeval sõidetavasse poolfinaali.

Võistlused Racices kulmineeruvad finaalidega eeloleval pühapäeval. Seejärel hakkab selguma ka Eesti koondise saatus – kes ja millistes paatides edasist hooaega jätkab ning maailmameistrivõistlusteks valmistuma saab asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles