Juhtkiri. Kuidas päästa Keskerakond?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Iidne, maailmas laialdaselt järgitav õpetus soovitab proovida leida kuldset keskteed. Ja kui seda ei paista, siis paremini otsida. Aga kui siis kah kohe mitte kusagilt ei paista?

Postsavisaarelik Keskerakond on jõudnud seisu, mil otsust ei ole võimalik edasi lükata. Tuleb valida, kas tollel parteil on Jüri Ratase või Yana Toomi hääletoon, kas läänelikult või kremlimeelselt kõlavad põhimõtted. Seni viljeldud stiili, kus auditooriumi, kuu seisu või millegi muu tõttu kõlab kord üks, kord teine, enam jätkata ei saa. Mihhail Korbi juhtum on selle ilmekas tõestus.

Mingisugused kompromisslahendused on vähemalt teoreetiliselt kindlasti võimalikud, kuid ühtegi sellist, mida võiks nimetada kuldseks, ei tule isegi pärast pikemat juurdlemist pähe. Pigem võib ebaõnnestunud kokkulepe olla hoopis halvim lahendus võimalikest. Midagi sellist, millega ei ole mitte keegi rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles