Suur pidu kutsub päris maailma avastama

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni kunagi muusikakooli seinas olnud aken ongi juba taaskasutust leidnud. Kertu Alvre (paremal), Kaarel Kuusk ja Merilin Metsa­tsirk laenasid pildistamiseks ühe nendest, mis on koha sisse võtnud Vabaduse platsi servas ja teavitab saabuvatest hansapäevadest.
Mõni kunagi muusikakooli seinas olnud aken ongi juba taaskasutust leidnud. Kertu Alvre (paremal), Kaarel Kuusk ja Merilin Metsa­tsirk laenasid pildistamiseks ühe nendest, mis on koha sisse võtnud Vabaduse platsi servas ja teavitab saabuvatest hansapäevadest. Foto: Elmo Riig

3. juunil toimub Viljandi lauluväljakul Viljandimaa laulu- ja tantsupidu «Vaade koduaknast». Platsile tuleb mustreid joonistama 1194 tantsijat, laulukaare all võtavad kohad sisse 1458 lauljat ja 173 puhkpillimängijat.

Korraldajad plaanivad tänavu lauluväljaku kaunistada päris aknaraamidega. Vanad aknad saadi Viljandi muusikakoolist. Peo korraldajad otsivad nüüd Hooandja abil toetust akende transpordiks, ülesseadmiseks ja kaunistamiseks. Abi on vaja ka peo filmimise ja videomontaaži eest tasumiseks.

«Talvel korraldasime muusikakooli hoovis talgupäeva, kus eemaldasime akendelt klaasid ja kevadel hakkasime neid värvima,» rääkis Kertu Alvre, üks peo korraldajaid. «Osa aknaid on juba korras, osa aga ootab veel töötlemist. Tööd teevad vabatahtlikud, aga vajame tuge materjalide ostmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles