PÄEVAKOMMENTAAR Kui valitsuses on siga ja kägu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb
Mihhail Korb Foto: Elmo Riig

«Meile on ette antud tööplaan, et omavalitsustest tuleb mingi arv inimesi kohtu ette saata,» ütles kunagine Lõuna prefekt Aivar Otsalt 2006. aasta 9. märtsil Viljandis maakonna juhtide ees esinedes. Päev hiljem avaldas selle lause Sakala ja siis lahvatas valitsuskriis, mida me mäletame Ken-Marti Vaheri mõõdikuteskandaalina. See lõppes kuu aega hiljem Juhan Partsi valitsuse tagasiastumisega.

See Aivar Otsalti lause langes toona väga viljakale pinnasele. Kaks võimuliidu partnerit ehk Reformierakond ja toonane Res Publica olid omavahel juba sedavõrd suures tülis, et kriisi ajendiks piisas vähesest. 2006. aastal ei olnud nõus Parts oma ministrit ohverdama ning koost lagunes kogu valitsus.

Seda vana lugu tasub täna meelde tuletada sel nädalal äkki tekkinud ja sama äkki lõppenud riigihalduse ministri Mihhail Korbi lausest tekkinud skandaali valguses. Erinevalt Partsist tegi praegune peaminister Jüri Ratas kiire otsuse, et ta loobub valitsuse püsimise nimel oma ministrist, ehkki põhjust Korbi tagandada tal ju tegelikult polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles