Alleed ei taastata enne, kui tänav remonditud

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohti, kus veel aasta tagasi kasvasid paarikümne meetri kõrgused ebatsuugad, märgivad praegu hallid laigud tänavaäärsel murul.
Kohti, kus veel aasta tagasi kasvasid paarikümne meetri kõrgused ebatsuugad, märgivad praegu hallid laigud tänavaäärsel murul. Foto: Rannar Raba

Kui aasta eest Viljandis Uuel tänaval ohtlikuks muutunud ebatsuugade allee maha võeti, lubasid linnaametnikud, et tänava perv ei jää igavesti lagedaks. Lähiajal pole sinna siiski uusi puid oodata, sest esmalt peab tänav ise korda saama.

Linnavalitsuse haljastus- ja heakorraspetsialisti Liisi Preedini kinnitusel on uue allee rajamise plaan jätkuvalt jõus, kuid selle juurde ei saa asuda enne, kui tänavale ning selle alla jäävale taristule on tehtud põhjalik uuenduskuur. «Asjad tuleb teha õiges järjekorras. Noori puid pole mõtet mulda panna enne, kui on teada, kust täpselt hakkavad tulevikus jooksma sõidutee ja kõnniteede servad. Pealegi võiks puud tulevaste tööde käigus rasketele masinatele ette jääda,» selgitas ta.

Küll aga kinnitas spetsialist, et mitteametlikus vormis on põgusalt nõu peetud, millist liiki puid sobiks Uuele tänavale kasvama panna. «Õigemini öeldes oleme kasutanud pigem välistamise meetodit. Kui algul käisid juttudest läbi tammed, mis iseenesest on väga ilusad ja väärikad puud, siis praeguseks oleme jõudnud veendumuseni, et nende istutamine poleks kuigi hea mõte. Tammed ajavad palju sodi ning nende lehed kõdunevad väga kaua. See aga võiks aastate möödudes kaasa tuua tänavaäärsete majaomanike pahameele – oleme seda näinud mitmel pool, kus praegu suured tammed kasvavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles