Millal saab Viljandist Tallinna vähem kui kahe tunniga?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellest, et rongisõit Viljandist Tallinna võiks kesta vähem kui kaks tundi, on unistatud juba aastaid. Ometi pole vahepealsed tehnilised arendused selle unistuse täitumist lähemale toonud ega too nähtavasti ka lähiajal.

Praegu kehtiva sõidugraafiku alusel on kiireim võimalus rongiga Viljandist pealinna jõuda kell 8.47 väljuva rongiga, mis avab Balti jaamas uksed kaks tundi ja kuus minutit hiljem. Kõik ülejäänud sedapidised sõidud kestavad keskmiselt kaks tundi ja 20 minutit.

Nagu ütles Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Kaupo Kase, näitavad tänavu­suvised lisasõidud, et Elron tähtsustab kõnealust liini, ning see annab lootust, et positiivseid arenguid tuleb ka tulevikus. «Ega mul siin muud üle jää, kui soovitada Viljandimaa inimestel sõita rohkem rongiga. Siis on lootust, et valikuvabadus püsib ka tulevikus suurena ja vähemalt osa väljumiste puhul suudetakse kiirem sõiduaeg kokku leppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles