Poliitik ei välista valimiste nimel formaalset sissekirjutust (3)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Viljandis pühapäeval toimunud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogul tehti teatavaks, et nende esinumber kohalikel valimistel ja seega ka linnapeakandidaat Viljandis on riigikogu liige Jaak Madison, kes peab ennast kandideerimiseks linnaelanikuks registreerima.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadus sedastab: «Kandideerimisõigus on igal hääleõiguslikul Eesti kodanikul ja Euroopa Liidu kodanikul, /.../ kelle püsiv elukoht asub hiljemalt valimisaasta 1. augustil vastavas vallas või linnas.»

Sellest johtuvalt küsis Sakala Jaak Madisonilt, kas ta on juba Viljandisse sisse kirjutatud või alles teeb seda. Ühtlasi tundis leht huvi, kas sissekirjutus saab olema formaalne.

Madison vastas, et on praegu veel ametlikult Albu valla elanik ja seega registreerib ta end lähiajal Viljandisse.

«Mul on üle aasta mõlkunud mõte ka korterist Viljandis, kuid pole seni otseste sammudeni jõudnud. Seega on otsad veel lahtised: võib-olla on mõistlikum midagi soetada või siis piirdun veel formaalse sissekirjutusega.» 

Madison on pärit Järvamaa põhjaosast Albu vallast. Viljandimaaga seovad teda 2015. aasta riigikogu valimised, kus ta kandideeris Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnas. Volikogul ütles Madison, et viimastel aastatel on Viljandi olnud talle nagu teine kodu ning tal on olnud siinsete inimestega tihe side.

18 000 elanikuga Viljandi linn on Järva- ja Viljandimaa valimisringkonna suurim omavalitsus. Sakala küsimusele, kas otsus kandideerida Viljandis ei tulnud selle pinnalt, vastas poliitik, et kaalus tõsiselt ka Paide esinumbri koha vastuvõtmist. Volikogul kõneles Jaak Madison EKRE sihist saada Viljandis hea valimistulemus. Kuus või seitse kohta 27-liikmelises linnavolikogus on tema hinnangul kättesaadav eesmärk.

Küsimusele, kas ta oleks valmis riigikogu tööst Viljandi linnapea tooli nimel loobuma, vastas riigikogu praeguse koosseisu noorim liige, 26-aastane Madison jaatavalt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles