Juhtkiri. Akadeemia traagelniidid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Viljandil on õnn toetuda mitmele sellisele sambale, mida ei ole kaugeltki igas linnas. Läinud nädalavahetusel tähistati neist ühe, kultuuriakadeemia sünnipäeva. «Iga linn, kus tegutseb ülikool, on õnnega koos ja tal on selge perspektiiv,» ütles sel puhul Viljandi linnapea Ando Kiviberg, kes on ühtlasi akadeemia vilistlane.

Mida Kiviberg koos kaaslastega sealt saadud haridusega peale hakkas, teab siin kandis igaüks. Kõigepealt sündis Viljandi pärimusmuusika festivali eelkäija Pärimusa, millest muide 15. mail möödus 24 aastat. Asi edenes ja aastaid hiljem ehitati Viljandisse pärimusmuusika ait. Selliseid sambaid on ainult üks ja see on Viljandi oma.

Ent ärgem unustagem, et kultuuriakadeemiast tulevad ka näitlejad ja paljud akadeemialased töötavad või on töötanud Ugalas – kolmandas Viljandi sambas. «Iga linn, kus tegutseb riiklik teater, on õnnega koos,» võiks linnapead parafraseerides öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles