Viljandi linnapea: iga linn, kus tegutseb ülikool, on õnnega koos

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Ando Kiviberg.
Linnapea Ando Kiviberg. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnapea ja kultuuriakadeemia vilistlane Ando Kiviberg on veendunud, et Viljandi on akadeemiaga väga palju võitnud. «Iga linn, kus tegutseb ülikool, on õnnega koos ja tal on selge perspektiiv,» lausus ta. «Viljandi puhul on eriti äge, et siinne ülikool koolitab loomingulisi ja ettevõtlikke inimesi. Akadeemia tudengid ja vilistlased on ka Viljandi arengusse palju panustanud.»

Linnapea hinnangul on akadeemia pildil seda enam, mida rohkem on pildil tema vilistlased. Kultuuriakadeemia õpetuse kõrget kvaliteeti märgib see, et kooli lõpetanud on väga hinnatud nii Eesti kultuurimaastikul kui ka rahvusvahelises plaanis. «Võtame näiteks Trad.Attack!-i või Maarja Nuudi, aga lisaks neile veel näitlejad ja lavastajad, käsitöökunstnikud ja disainerid. Usun, et ka kümne aasta pärast keskendutakse akadeemias omakultuurile ehk siis eesti juurika tugevana hoidmisele. Loodan, et selleks ajaks lisandub rahvusvahelist mõõdet ning et järjest enam leiab siia tee välisõppejõude ja -tudengeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles