Kivi, paber, käärid. Paber võitis!

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaal. Gerda Ustimenko (vasakul) ja Kristjan Luik vehklesid kätega üheksa vooru ning siis krooniti Eesti esimeseks mitteametlikuks «Kivi, paber, käärid» meistriks Gerda Ustimenko.
Finaal. Gerda Ustimenko (vasakul) ja Kristjan Luik vehklesid kätega üheksa vooru ning siis krooniti Eesti esimeseks mitteametlikuks «Kivi, paber, käärid» meistriks Gerda Ustimenko. Foto: Kris Süld

Lõpuks oli paber kõige tugevam. Finaalis, seisult 4:4 pidi Eesti esimese mängu «Kivi, paber, käärid» meistri selgitama kahe mängija viimane otsus. Kristjan Luik valis kivi, Gerda Ustimenko paberi ja tuli esimese sellelaadse turniiri võitjaks.

Viljandi noortenädala korraldajad nuputasid juba talvel, kuidas praegu käivat üritustesarja põnevaks muuta, ning ühel hetkel tuli mõte, et ühe võistlusena võiks korraldada laste seas tuntud mängu «Kivi, paber, käärid» turniiri. Kui enamasti ollakse arvamusel, et see on pelgalt õnnemäng, siis neljapäeva õhtul Viljandi gümnaasiumi korvpalliväljakule ehitatud areenil süvenes poolteise tunni jooksul veendumus, et edu saab tuua ka õige strateegia.

«16 parema seas jälgiti juba väga, kuidas mängija on varem tegutsenud. Võeti mõttepause, loodi oma teooriaid,» rääkis võistluste peakohtunik Juhan-Mart Salumäe. «Aga eks ta muidugi peamiselt õnne peale ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles