Lapsed harjutasid uppuja päästmist

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppuja päästmine ei ole uppuja enda asi. Samas lähtusid õppepäeval osalenud lapsed päeva kokkuvõtvast hüüdlausest: kaitse ennast, aita teisi! Veeõnnetuste korral käitumise kõrval õpiti tuld kustutama, elektriohte vältima, raudteel käituma ning palju muud kasulikku.
Uppuja päästmine ei ole uppuja enda asi. Samas lähtusid õppepäeval osalenud lapsed päeva kokkuvõtvast hüüdlausest: kaitse ennast, aita teisi! Veeõnnetuste korral käitumise kõrval õpiti tuld kustutama, elektriohte vältima, raudteel käituma ning palju muud kasulikku. Foto: Marko Saarm

Eile oli Holstre-Polli vabaajakeskuses järjekordne «Kaitse ennast, aita teisi!» õppepäev, millel osalesid 14 Viljandimaa kooli lapsed. Kohal olid päästetöötajad, politseinikud, demineerijad ja paljude muude asutuste esindajad. 

Viljandimaa tervisenõukogu liige Anu Kivi, kes kuulus õppepäeva korraldustoimkonda, rääkis, et sel aastal üllatati osalejaid koguni 14 õppepunktiga, kus tuli ülesandeid lahendada,

«Hea meel on selle üle, et üle tüki aja on meiega liitunud ka maakonna väiksemad koolid, näiteks Kõpust, Kiriverest ja Hallistest,» kõneles ta. «Lapsed läbivad kõik kontrollpunktid, kus päästeametnikud, politseinikud ja vabatahtlikud annavad neile lahendamiseks elus ette tulevaid võimalikke ohuolukordi ning juhendavad ja õpetavad, kuidas kriisisituatsioonis käituda. Paremaid koole ka autasustame.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles