Noori oodatakse hansapäevade ajal äri tegema

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorteala Viljandi hansapäevadel 2016. aasta varasuvel.
Noorteala Viljandi hansapäevadel 2016. aasta varasuvel. Foto: Arenduskeskus

Juuni esimesel nädalavahetusel peetavate Viljandi hansapäevade ajal avatakse Oja kooli õuel (Pikk tänav 4 ehk Ingeri maja) noorteala, kus maakonna koolinoored pakuvad kaubaks ise valmistatud tooteid. Ühtlasi saab näha Oja kooli õpilastööde näitust ja osaleda inspiratsiooniõpitoas.

Laadal võivad äri teha kõik Viljandimaa noored, kes on midagi ise valmistanud, osutavad mõnd teenust või korraldavad midagi, mida laadal teistele pakkuda saab.

Noorteala idee kasvas välja mullu esimest korda ette võetud noorteprojektide ja õpilasfirmade laadast, mis leidis aset samas kohas. Osalejate ja korraldajate sõnul oli toonane laat edukas ning sel aastal on osaleda soovijate arv mitmekordistunud.

Oja kooli pidav mittetulundusühing Kasvukesa pakub koostöös Viljandimaa arenduskeskusega sel aastal noortele võimalust oma müügikoht ise disainida. Teisisõnu on noortel võimalik enne laata Oja koolis ise meisterdada (24. mail kella 15.30–17.00) ja kaunistada (2. juunil kella 15.30–17) oma papist müügilaud.

Arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse programmide koordinaatori Kairi Ongi sõnul saavad noored laadal hea võimaluse valmistatut laiemale avalikkusele tutvustada ning omandada esimesed praktilised müügikogemused. „Soovitatav on tulla meeskonnana, aga oodatud on ka üksiküritajad. Osalemine on noortele tasuta,” selgitas ta.

Oma osalemissoovi saab registreerida 21. maiks veebilehel. Registreerimata müüjaid kauplema ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles