Juhtkiri. Saab, ei saa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kaasav eelarve on ideena endiselt sama särav kui mõne aasta eest, mil seda viljandlastele tutvustati. Praktikas on ettevõtmisel küljes aga plekid, millest tuleb proovida lahti saada.

Nimelt võib esimese kolme korra pealt nentida, et tegelikult linlased ei tea, mille nad kümne hääletusele pandud idee hulgast võitjat valides saavad. See selgub alles hulk aega hiljem asjaajamise käigus, kui kõik enim hääli kogunud ideega seotud ettenägematud kulutused on ilmnenud ja kõik hinnapakkumised laekunud. Tavaks kipub saama, et seejärel vaadatakse üksjagu üle 30 000 euro küündivale kogusummale otsa ning hakatakse nuputama, millisest servast kärpimist alustada.

Ent ärgem unustagem, et rahvahääletuse ajal on iga ettepaneku juures sageli üsna detailne kirjeldus, mille heaks häält küsitakse. Kui praktikas saab lõpptulemus algul kavandatust sootuks erinev, nagu juhtus esimesel aastal Uueveski oru trepiga, on see ju inimeste eksitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles