Teatrifestivalil uputatakse nukud akvaariumidesse

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi nukuteatrisse festivali avamisele tulnutest moodustasid suurema osa pisikesed teatrihuvilised, keda tervitas Viljandi linnapea Ando Kiviberg.
Viljandi nukuteatrisse festivali avamisele tulnutest moodustasid suurema osa pisikesed teatrihuvilised, keda tervitas Viljandi linnapea Ando Kiviberg. Foto: Marko Saarm

Täna lükati Viljandis käima 21. rahvusvaheline nukuteatrite festival, millel võib nelja päeva jooksul näha Eesti, Leedu, Poola ja Soome truppide etendusi. 

Viljandi nukuteatri direktor ja kunstiline juht Altmar Looris lausus, et põhiliselt on kavas küll lasteetendused, aga need peaksid pakkuma elamust ka täiskasvanutele ning mõni tükk on ka ainult suurtele mõeldud. «Soome «Talvesõja kirjad» ja Poola «Hamlet» võiksid täiskasvanutele meeldida,» leidis Looris.

Direktori asetäitja Vilma Ilves kirjeldas, et «Hamletit» mängitakse neljas veega täidetud akvaariumis ning peale selle näitavad Poola teatritrupid ka visuaal- ja varjuteatrit. «15 teatrit teevad 20 etendust,» sõnas Ilves ning kutsus huvilisi teatrisse. Festival annab tema sõnul truppidele võimaluse üksteiselt õppida ning üksteist tunnustada ja tänada, et nukuteatrikunsti jätkatakse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles