Jasmis kõlab uus muusika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel esitleb Viljandi džässiklubis Jasm duo Viktor’s Joy oma värsket albumit «I Used To be Clean» ning Mauno Meesit annab soolokontserdi. 

Viktor’s Joysse kuuluvad Berliinis elav Kaarel Malken, Eestis üles kasvanud laulja-laulukirjutaja, kelle loomingus kohtuvad läänelik väljendusviis ja eestlaslik mõttelaad, ning flööti ja trumme mängiv Jim Good, kes on sündinud ja kasvanud Kanadas. Tema muusikalist mõtlemist ja pillimängukäekirja on mõjutanud üheksakümnendate folgiskeene. Albumi «I Used to Be Clean» avaldas Mauno Meesiti plaadifirma Grainy Records. 

Meesit ise esineb reedel oma soolokontserdil albumite «Varjudemaa» ja «Closer» muusikaga. Kasutades efektiplokke, neljakümnendate mikrofone ja poognaga mängita­vaid kitarre esitab ta minimalistlikke instrumentaale ja minoorseid laule. Meesit tõusis tähelepanu alla elektroonilise muusika projektiga «Sinine», millega on seni avaldanud kaks albumit Saksa plaadifirma Accession Records all. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles