Velokulgejad kutsuvad üles tähelepanelikkusele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel stardib kolmas «Velokulg».
Reedel stardib kolmas «Velokulg». Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kell 19 stardib ligi 600 ratturit Viljandi gümnaasiumi eest kolmandale «Velokulule» ehk jalgrataste ringsõidule läbi Viljandi ning selle korraldajad kutsuvad autojuhte üles olema liikluses tavapärasest tähelepanelikumad.

Ürituse turvameeskond annab teada, et suure ratturite hulga tõttu võib tekkida ajutisi liiklusseisakuid ka suurematel teedel. Ajavahemikul kella 17–22.30 on suletud Reinu tee alates Toome tänava ristmikust Vaksali tänavani. Ülejäänud tänavad jäävad liiklusele avatuks, kuid sellegipoolest võivad mõned tänavaületused  autoliikluse ajutiselt peatada.

«Velokulu» pressiesindaja Juhan-Mart Salumäe hinnangul annab korraldusmeeskond oma parima, et liiklus püsiks linnas sujuv ega tekiks suuri ummikuid. «Paratamatult võib 600 ratturit tekitada ebameeldivusi, kuid oleme kolonni ette ja lõppu pannud sõitma turvaauto. Samuti on abiks abiratturid, kes hoiavad kolonni koos. Seega loodame, et kõik sujub plaanitult,» selgitas Salumäe.

«Velokulu» meeskond palub mõistvat suhtumist ning loodab, et iga autojuht otsib üles oma ratta, millega tulla hoopistükkis velokulgema.

Meeskond paneb kõigile osalejatele südamele, et sõitjad kasutaksid jalgrattakiivreid. Ühtlasi palutakse enne lastega väljatulekut veenduda, kas pere nooremad liikmed jaksavad selle läbida.

Foto: Silver Tõnisson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles