Vanameister Alges Maasikmets avaldas Mulgi rattamaratoni favoriidi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Mulgi rattamaratoni võitja Alges Maasikmets lubab stardis olla ka selle nädala laupäeval.
Mullune Mulgi rattamaratoni võitja Alges Maasikmets lubab stardis olla ka selle nädala laupäeval. Foto: Maksim Tund

Mullune Mulgi rattamaratoni võitja Alges Maasikmets lubab stardis olla ka selle nädala laupäeval, kuid tunnistab ausalt, et potentsiaalsed liidrid on talle püüdmatud.

Kokku on Maasikmetsal seni Mulgi rattamaratone võita õnnestunud viiel korral. «Mina sõidan, nagu jõuan, aga võidust endast jääb tänavu ilmselt vajaka. Nagu eelmine etapp näitas, siis esimesed on tänavu ikka pea jagu üle, sealt on juba päris keeruline end välja nihverdada. Gert Jõeäär on kindlasti üks favoriit, kui lätlane Dmitri Sorokin talle just peavalu põhjustama ei tule,» ennustas kolmapäeval rajaga põhjalikult tutvunud rattur.

«Nagu korraldajad lubasid, on sel aastal trassil päris palju uut, mis on huvitav. Tuleb kiire rada, mille raskus või lihtsus on väga individuaalne,» lisas ta.

Maratoni peakorraldaja Kristjan Kivistiku sõnul on rajaga tõesti palju vaeva nähtud ja ette on tulnud ka mõningaid ootamatusi. Nimelt avastas ta kolmapäeval raja 38. kilomeetrilt halbade kavatsustega inimese kaevatud augu, mille ette oli veeretatud palk. «Hoolitseme selles eest, et rada oleks korralikult märgistatud, sõitjatele ohutu ning hoiame sellel nüüd veel eriti tähelepanelikult silma peal,» sõnas Kivistik.

Maasikmets loodab korraldajate valvsusele. «Inimesi on erinevaid, neid jätkub igale poole. Olen kuulnud, et näiteks raja märgistust on muudetud või see üldse maha võetud. Ilmselt siis on ka selliseid, kes auke kaevavad. Reeglina käib mootorratas või ATV raja enne võistlust siiski läbi ja kontrollib kõik üle,» kõneles laupäeval tiitlikaitsajana startiv Maasikmets.

Lisaks individuaalse tulemuse tegemisele läheb ta rajale oma võistkonna Team Amps eest, mis asub pärast esimest Bosch Eesti maastikurattasarja etappi üldjärjestuses seitsmendal positsioonil. «Käime nagunii ühiselt treenimas ja sõitmas,» selgitas rattur vajadust kogu sarjal tiimiga osalemist. «Eks see osasid motiveerib ikka ka: tuleb läbi sõita, ei saa nii kergelt kõrvale astuda. Eks igaüks sõida vastavalt oma võimetele ja soovile, mingit kohustust peale panna ei saa, aga tulemus sõltub alati peaasjalikult esimesest ja neljandast mehest.»

17. Mulgi rattamaratoni stardipauk kõlab 20. mai südapäeval Viljandi kesklinnas Vaksali tänaval. Kell 12.10 algavad lastesõidud, mis on kõikidele noortele rattasõpradele tasuta. Kell 13.30 stardivad noorte- ja matkasõidul osalejad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles