Kultuuriakadeemia tähistab aastapäeva vilistlaspäevaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia hoone
Viljandi kultuuriakadeemia hoone Foto: Elmo Riig

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia asutamisest möödub tänavu 65 aastat ja ühtlasi täitub 25. aasta kultuurharidust andva kõrgkoolina. Aastapäeva tähistab akadeemia sel laupäeval, 20. mail vilistlaspäevaga, millele on oodatud kõik kooli vilistlased ning endised ja praegused töötajad.

Päev algab piknikuga Jakobsoni tänava ühiselamu Tareke hoovis, kust liigutakse rongkäigus läbi linna Ugala teatrisse. Peatuspunktiks sellel teel on endine kultuurikooli ja -kolledži maja Laidoneri platsil, kus meenutatakse kooli põnevaid algusaegu.

Sellele järgneb juubeliaastale pühendatud esseekogumiku «Omakultuurist ja oma kultuurist» esitlus Ugala fuajees. Kell 15 algab Ugala suures saalis teatrikunsti teise kursuse tudengi Peep Maasiku lavastatud kontsert «Südamerütm», millel teevad kaasa kultuuriakadeemia tudengid.

Värvika programmiga peoõhtu on Viljandi kultuuriakadeemia peamajas, kus on avatud nostalgiatuba, astuvad üles vilistlaskollektiivid ja tantsu saab keerutada ansambli Nukker Kukeke muusika saatel.

Akadeemia ajalugu ulatub aastasse 1952, mil asutati Tallinna kultuurharidusala kool. Hiljem on õppeasutus kandnud erinevaid sõna «kultuur» sisaldavaid nimetusi: Tallinna kultuurharidustöö kool, Viljandi kultuurharidustöö kool, Viljandi kultuurikool, Viljandi kultuurikolledž ja Viljandi kultuuriakadeemia. 65 tegevusaasta jooksul on kooli lõpetanud rohkem kui 4500 inimest.

Aastate jooksul on Viljandis võrsunud palju eri elualade kultuuriinimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles