Viljandist lahkunud sõjapõgenike abiraha jagati neid aidanute tunnustamiseks (16)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikepere. Illustreeriv foto.
Põgenikepere. Illustreeriv foto. Foto: Graham Hughes/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

​Viljandi linnavalitsus otsustas maksta lisatasu kolmele inimesele ja kahele asutusele, kes abistasid esimest siia saabunud sõjapõgenike peret. 

Ühekordset lisatasu 150 eurot saavad Männimäe lasteaia direktor Ene Männik, Viljandi täiskasvanute gümnaasiumi direktor Mall Kõiv ja Jakobsoni kooli direktor Tiit Kurvits. Männimäe lasteaiale annab linn 1071 eurot ja Jakobsoni koolile 402 eurot lisatasu maksmiseks süürlaste laste õpetajatele ja õppejuhtidele.

Viljandi abilinnapea Janika Kivistik selgitas, et lisatasu maksti riigilt linnale laekunud sõjapõgenikega seotud sihtrahast ning loa selleks andis sotsiaalministeerium.

«Summa oli mõeldud esimese Viljandisse jõudnud pagulaspere abistamiseks, aga see perekond on meilt lahkunud ning osa raha jäi üle,» rääkis ta. «Linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Livia Kask ja mina kui abilinnapea tegimegi ettepaneku anda ülejäänud raha ühekordse lisatasuna neile inimestele, kes peret abistasid.» 

Kivistik nentis, et pagulaspere lapsed käisid Männimäe lasteaias ja Jakobsoni koolis ning seega maksti lisaraha nendele kahele asutusele ja mõlema asutuse juhile. Hiljuti täiskasvanute gümnaasiumi juhiks saanud Mall Kõiv aga aitas pagulaspere asju ajada, töötades siis linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhatajana.

«Siseministeeriumist saime vaid kirja, et Viljandisse tuleb pagulaspere,» rääkis Kivistik. «Aga inimestega tuleb ju ka tegelda, aidata lapsi lasteaias ja koolis ning see on suur lisatöö inimestele, kellel selleks kogemust pole. Selle eest, et esimese pagulaspere aitamisega nii hästi hakkama saadi, otsustaski linnavalitsus preemiat maksta.»

Abilinnapea nentis, et lisatasu maksmine on tore ettevõtmine, kuid see oli ühekordne juhtum ning pole võimalik ette näha, kas edaspidi õnnestuks sama töö eest uuesti kedagi premeerida.

Mall Kõiv ütles eile, et kuulis lisatasu saamisest ajakirjaniku käest esimest korda. «Kui on inimesi märgatud ja leitakse, et nad on tunnustamist väärt, siis tuleb seda teha. Väga tore üllatus, kui mina olen ka nende seas,» lausus ta.

Tiit Kurvits tõdes, et pagulastega oli Jakobsoni kooli perel tublisti tööd. «Seega on väga kena, kui linnavalitsus nüüd selle võimaluse leidis,» lisas ta.

Ene Männik ütles, et lasteaed maksis igas kuus oma eelarvest lisatasu neile rühmatöötajaile, kes pagulaste lastega tegelesid. «Linnavalitsuse lisatasu tuli meile suure meeldiva üllatusena,» lausus ta.

Foto: Allikas: Viljandi linnavalitsus
Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles