Puud langevad tee heaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala Teede mehed langetasid eile Uusna ja Tänassilma vahelisel lõigul teeremondile ette jäävaid puid.
Sakala Teede mehed langetasid eile Uusna ja Tänassilma vahelisel lõigul teeremondile ette jäävaid puid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõni nädal tagasi algasid Tartu maantee ääres ettevalmistustööd, et talvise ilma taandumise järel saaks kapitaalremondi otsa lahti teha.

Pärast varasemaid remonte ja uue silla ehitamist on järg jõudnud Viljandi külje alla. Nüüd uueneb Viljandi ja Kalmetu vaheline 12,3-kilomeetrine lõik.

Kapitaalremonti soovis teha seitse firmat ja maanteeamet tunnistas parimaks Tartu aktsiaseltsi TREF pakkumise. Tema valib appi ka alltöövõtjad. Ehitus läheb maksma 6,23 miljonit eurot, raha tuleb maanteeameti ehk riigi eelarvest.

Lääne regionaalse maanteeameti ehitusosakonna peaspetsialist Allan Allik ütles, et lepingu järgi võis tööd alustada 15. märtsil, kuid ehitaja otsustab ilmast lähtudes ise, millal on selleks õige aeg.

«Kindlasti ei võta ehitaja vana teed üles esimesel võimalusel, et järgmise etapiga taas paremat ilma oodata,» lausus ta. «Vana asfaltkatte freesimine algab siis, kui seejärel saab kohe jätkata teiste töödega.»

Allik hindas, et ilmselt hakatakse vana teekatet üles võtma aprilli keskpaiku.

Töö lõpptärmin on järgmise aasta 15. september. Pärast seda on Viljandi ja Tartu vaheline tee Viljandimaal põhjalikult remonditud.

Maanteeameti hinnangul vajab see järgmist sama mahukat tööd 30 aasta pärast, pindamisega taastatakse kulunud kohti tavaliselt viie-kuue aasta järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles