Soomaa kaanepoiss pälvis looduskaitse hõbemärgi

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Marko Pomerants andis 15. mail loomaökoloog Agu Leivitsale Eerik Kumari nimelise looduspreemia. Looduskaitse hõbemärgiga tunnustati kalatark Vladislav Koržetsit, taimemaailma populariseerijat Urmas Laansood, kahepaiksete uurijat ja kaitsjat Riinu Rannapit, Eesti-Soome looduskaitsekoostöö pikaaegset eestvedajat Rauno Väisäneni ning Soomaa rahvuspargi loodusväärtuste tutvustajat Aivar Ruukelit (pildil vasakult teine).
Keskkonnaminister Marko Pomerants andis 15. mail loomaökoloog Agu Leivitsale Eerik Kumari nimelise looduspreemia. Looduskaitse hõbemärgiga tunnustati kalatark Vladislav Koržetsit, taimemaailma populariseerijat Urmas Laansood, kahepaiksete uurijat ja kaitsjat Riinu Rannapit, Eesti-Soome looduskaitsekoostöö pikaaegset eestvedajat Rauno Väisäneni ning Soomaa rahvuspargi loodusväärtuste tutvustajat Aivar Ruukelit (pildil vasakult teine). Foto: Soomaa.com

​15. mail looduskaitsekuu alustuseks korraldatud üritusel võttis Soomaa turismiettevõtja ja keskkonnaaktivist Aivar Ruukel keskkonnaminister Marko Pomerantsilt vastu looduskaitse hõbemärgi.

Aivar Ruukel ütles Sakalale, et on hõbemärgi eest tänulik, kuid lisas, et näeb selles ennekõike tunnustust Soomaale ja selle inimestele, mitte isiklikult endale. 

«Arvan, et sain selle au osaliseks ennekõike turismiettevõtja ja Soomaa propageerijana, mitte looduskaitsjana,» kõneles ta. «Ega Soomaa populaarsus ole ainult minu teene, seal on ju palju teisi inimesi, nii elanikke kui ettevõtjaid, kes on südamega asja juures.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles