Algab üleminek digisaatekirjadele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba praegu väljastab enamik perearste eriarsti vastuvõtule aja broneerimiseks digisaatekirja. Selle aasta lõpuks on võetud eesmärk, et kõik saatekirjad oleks digitaalsed.

Eesti perearstide seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul annab digisaatekiri patsiendile kindluse, et saatekiri ei kao ära või unune koju ning ta pääseb õige spetsialisti vastuvõtule õigel ajal ning õiges kohas.

Digisaatekiri on vajalik eriarstiaja broneerimiseks, välja arvatud erialadel, kus saatekiri ei ole nõutav: silmahaigused, psühhiaatria, günekoloogia ning naha- ja suguhaigused. Eriarstiaega broneerides kontrollitakse digisaatekirja tervise infosüsteemist. Ühe saatekirja alusel saab broneerida ainult ühe eriarstiaja.

Patsient näeb saatekirju patsiendiportaalis digilugu.ee.

Sotsiaalministeerium, Eesti haigekassa, TEHIK, perearstide selts ja haiglavõrgu haiglad tegutsevad koostöös selle nimel, et 2017. aasta lõpuks oleks perearstide väljastatud saatekirjad digitaalsed. Enamik haiglaid küsivad vastuvõtule aja broneerimiseks juba täna digisaatekirja.

Näiteks Põhja-Eesti regionaalhaigla broneerib 1. juunist aegu eriarstile ainult digisaatekirja alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles