Kohus lubas imiku tapnud emal eluga edasi minna

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Viljandi maakohtu otsusega karistati eile tingimisi noort naist, kes oli aasta eest tapnud metsas oma äsja sündinud lapse. Sellise teo puhul arvestab seadus noore ema erilist hingeseisundit ja võimaldab määrata väikese karistuse.

Kohtusaalis arutati juhtunut kinniste uste taga ning põhjusi, miks 19-aastane Marili läks mullu aprillis Viljandi vallas metsa sünnitama ja lapse seejärel tappis, pole teada. Kohtuotsuses avaldati, et neiu tekitas lapsele surmava peatrauma ja surus ta siis mitmeharulise puu harude vahele.

«Naine läks jalutama ja kui tundis, et algab sünnitustegevus, pöördus metsa. Oma rasedusest oli ta teadlik ning kohus leidis, et käitus lapsega julmalt, oli segaduses ega teadnud, mida teha,» kirjeldas juhtumi uurimist juhtinud prokurör Merike Tikk. Millises psüühilises seisundis naine sel ajal oli, seda ei saa prokuratuur delikaatsetele isikuandmetele viidates avaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles