Filmiarvustus. Kosmoses on kole

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahte androidi mängiv Michael Fassbender tõuseb säravalt esile.
Kahte androidi mängiv Michael Fassbender tõuseb säravalt esile. Foto: Forum Cinemas

Eks nende ulmefilmide ajatelge ole teinekord keeruline jälgida. 

«Tulnukas: Covenant» on järg 2012. aasta ulmefilmile «Prometheus». «Prometheus» oli jällegi omakorda eellugu 1979. aasta kultusfilmile «Tulnukas». Filmi lavastaja Ridley Scott on selle žanri legend, 79-aastane vanameister on tippvormis ning «Tulnukas: Covenant» on sarja üks õnnestunumaid filme, mis lennutab vaatajad koos kosmoselaeva meeskonnaga kosmose perifeersematesse piirkondadesse. Meeskond satub esmapilgul idüllilisele planeedile, mille ainus elanik paistab olevat Prometheuse meeskonna viimane ellujääja android David, kuid ei ole. 

1979. aastal pööras Scott ulmes põhimõtteliselt uue lehekülje ning näitas z-filmide odavate kosmosemonstrumite maailma hoopis filigraansema nurga alt. Kogu «Tulnuka» frantsiisi lugude keskmes on võigas parasiit, kes valib oma seemnetele peenraks inimese. Kunstnik H. R. Gigeri väidetavalt narkouimas loodud klassikalise ja koleda, kuid samas ometi graatsilise tulnuka välimus on jäänud üldjoontes samaks, loole on juurde tulnud aga mõned olulised mõõtmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles