Volikogu võtab riigi sünnipäeva tähistamise aja enda otsustada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu oli Viljandis riigi aastapäeva aktus 23. veebruaril. Millisel päeval see järgmisel aastal korraldatakse, otsustavad esimest korda volikogu liikmed.
Tänavu oli Viljandis riigi aastapäeva aktus 23. veebruaril. Millisel päeval see järgmisel aastal korraldatakse, otsustavad esimest korda volikogu liikmed. Foto: Marko Saarm

​Millisel päeval peaks Viljandis pidama vabariigi aastapäeva aktust? Kolm aastat on linnavalitsuse otsusega tehtud seda õigele päevale eelneval õhtul, kuid nüüd võtavad volikogu liikmed aja valimise enda kätte.

«Pole õige, et ametnikest koosnev komisjon otsustab, millal peaks Viljandi riigi aastapäeva aktust tähistama,» oli volikogu liige Jaak Pihlak veendunud. Just tema valjuhäälsed protestid olid üks põhjus, miks linnavalitsus andis Eesti 100. aastapäeva tähistamiste ajakava volikogu otsustada.

Linnavalitsus toetab senist korraldust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles