Suure-Jaani talgupõlengus hävis koguduse liikmete vara

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani koguduse kõrvalhooned, kus koguduse liikmed oma asju hoidsid, põlesid talgulõkkest alguse saanud tulekahjus maha.
Suure-Jaani koguduse kõrvalhooned, kus koguduse liikmed oma asju hoidsid, põlesid talgulõkkest alguse saanud tulekahjus maha. Foto: Marko Saarm

Läinud reedel Suure-Jaani kesklinnas tulevase veekeskuse platsi koristustalgutel puhkenud suures tulekahjus hävis hulk küttepuid ja muud vara. Tõenäoliselt korvab elanikele kahju vald, kes talgud korraldas.

Talgutel võeti maha puid ja tehti lõket. Paraku lendas üks säde poolesaja meetri kaugusel seisva kuuri laastukatusele ja pani selle põlema, edasi süttisid kaks naaberhoonet. Kõiki kolme kasutasid inimesed panipaikadena. Sädemeid lendas ka Köleri tänav 1 elumaja katusele ja seegi sattus põlemisohtu, ent tuletõrjujatel õnnestus see viimasel hetkel päästa.

Vald kompenseerib

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles