Kultuurne mees, bändisärk seljas

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et kõik Villem Variku T-särgid üles riputada, tuleks naabriaiad appi võtta.
Et kõik Villem Variku T-särgid üles riputada, tuleks naabriaiad appi võtta. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa loomemajanduskeskuse juht Villem Varik on suurte kogemustega kultuurikorraldaja. Festivalid, performance’id, happening’id, kontserdid... Kus on kultuur, seal on ka muusika ja muusikud. Bändidega käib teatavasti kaasas nänn, mille hulka kuuluvad T-särgid. Just neid lihtsa moega kehakatteid on Variku kodus tublisti üle saja, igal oma lugu.

Villem Variku enda lugu on aga nii kirev, et vääriks eraldi lehenumbrit. Ta on sündinud, kasvanud ja õppinud Tallinnas. 150 õpilasest, kes Varikuga sama kooli lõpetasid, oli tema ainus, kes suundus Tartu ülikooli. Ei, mitte juurasse või majandusteaduskonda. Ta asus õppima teoloogiat. Ühest küljest oli sama tee valinud mitu tema esivanemat, teisalt sai sellel erialal hõlpsasti keeli ja ajalooteadmisi omandada.

Mingitel segastel asjaoludel sattus Varik tegema Genialistide Klubi menüüd ning peagi leidis ta end seda söögikohta pidamas. Edasi kiskuski elu aina kultuursemaks. Kuni ühel hetkel tundis mees, et enam ei jõua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles