Head sõidud Poolas andsid loa startida Saksamaal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa takistussõitja Gunnar Klettenberg pälvis Poolas peetud eduka võistlusega õiguse startida aprilli lõpul Saksamaal peetavas maailmakarikavõistluste finaalis. Pilt on tehtud mullu Tallinnas «Horse Show’l».
Viljandimaa takistussõitja Gunnar Klettenberg pälvis Poolas peetud eduka võistlusega õiguse startida aprilli lõpul Saksamaal peetavas maailmakarikavõistluste finaalis. Pilt on tehtud mullu Tallinnas «Horse Show’l». Foto: Priit Simson / Postimees

Viljandimaa ratsasportlane Gunnar Klettenberg tagas Poolas peetud eduka võistlusega enesele õiguse startida aprillis Saksamaal takistussõidu maailmakarikavõistluste finaalis.

Poola pealinnas peetud takistussõidu Kesk-Euroopa liiga sisehooaja viimasel etapil kavas olnud kahest sõidust teenis Gunnar Klettenberg hobusel Ulrike R reedel peetud 150-sentimeetriste takistustega sõidul neljanda ja pühapäeval 155-sentimeetriste takistustega võistlusel kuuenda koha. Kesk-Euroopa liiga punktiarvestuses kerkis ta eduka nädalavahetusega koondisekaaslase Tiit Kivisilla järel teiseks.

Valmistumine käib Hollandis

Gunnar Klettenbergi sõnul läksid olulised sõidud Varssavis küll korralikult, kuid mitte väga hästi. «Väga hästi võiks öelda võidu kohta, praegu tuleb öelda lihtsalt hästi,» lausus ratsutaja. «Mul oli soodne seis endale finaalikoht välja võidelda, ning selle poolest läks võistlus siiski korda.»

Ligemale kuu aega enne Varssavi etappi Hollandis viibinud sportlane tunnistas, et hobused pole veel parimasse vormi jõudnud. «Oleme praegu võistlushooaja vormiajastamise esimeses faasis: nende viimane võistlus jäi detsembri algusesse,» seletas Gunnar Klettenberg.

Peale selle, et Klettenberg sai ratsul Ulrike R punkte mõlemas maailma karikavõistluste sõidus, teenis ta hobusel Bingo lisaks neljanda koha Varssavi grand prix’ sõidus, milles parkuuri kõrgus oli samuti 150 sentimeetrit.

Sportlase sõnul on Ulrike R leidnud pärast vigastusest tingitud pausi taas hüppekindluse ja võistluslusti ning see võimaldab tema teist ratsut Bingot veidi säästa. «Nüüd, mil Ulrike R on taas võistlusvalmis, saab Bingo vähem koormust ja hüppab selle võrra paremini,» kõneles Gunnar Klettenberg.

Eile üle pika aja taas Saarepeedi vallas asuvasse koju naasnud ratsutaja jutu järgi polnud see hobustele mõeldes kõige mõistlikum tegu. «Õigem oleks olnud viia nad lund näitamata Poolast otse Hollandisse, aga otsustasin siiski kümneks päevaks koju tulla,» tunnistas Klettenberg. Pärast põgusat puhkust sõidab ta tagasi Hollandisse, kus hakkab valmistuma maailmakarika finaaliks ja varsti algavaks välisvõistlushooajaks.

Reaalsed eesmärgid

Oma sportlaskarjääri jooksul neli korda maailmakarikavõistluste finaalis kaasa teinud Gunnar Klettenberg tunnistas, et Leipzigis peetavaks võistluseks on seatud üpris realistlikud eesmärgid. «Tuleb kahe jalaga maa peal seista: on vähe tõenäoline, et suudan seal praeguses seisus oma senist parimat tulemust ületada,» lausus ta. «Aga selline võimalus annab väärt kogemuse ja mine tea...»

Mehe parim maailmakarikavõistluste finaali koht pärineb 2006. aastast, kui ta sai Novestaga 12. tulemuse. Õigus prestiižsel mõõduvõtul kaasa teha oli Klettenbergil eelmiselgi hooajal, ent toona otsustas sportlane sellest võimalusest loobuda.

«Finaalis on sootuks teine tase kui meie Kesk-Euroopa liigas,» tõdes mees. Tema sõnul muutub iga hooajaga raskemaks ka maailmakarikavõistluste finaali jõudmine, sest hobuste ja sõitjate tase on märkimisväärselt kasvanud selleski seltskonnas ning ala kandepind on Kesk-Euroopas laienenud.

Leipzigis peetavale finaalvõistlusele pääses Kesk-Euroopa liiga võitjana Tiit Kivisild, kes Varssavis oli reedeses sõidus kaheksas ning pühapäevasel mõõduvõtul teine. Kolmandana läks suurde finaali venelane Vladimir Bletski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles