Ministeerium kaalub rahvakultuuri keskuse tulevase asukohana kolme linna (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar veetis eelmisel reedel Viljandis sisuka päeva. Muu hulgas tegi ta tähendusrikka peatuse raamatubaari Romaan WC-s.
Kultuuriminister Indrek Saar veetis eelmisel reedel Viljandis sisuka päeva. Muu hulgas tegi ta tähendusrikka peatuse raamatubaari Romaan WC-s. Foto: Heigo Teder

Kultuuriminister Indrek Saare sõnul on rahvakultuuri keskuse asukohana võrdselt kaalul nii Viljandi, Paide kui Rapla. «Poleks mõtet analüüsi tellida, kui minister teataks ajalehes, et tal on otsus juba tehtud,» rõhutab ta.

Riigi plaan rahvakultuuri keskus Tallinnast välja viia, on juba üksjagu palju paksu verd tekitanud. Eelmisel nädalal teatasid keskuse töötajad, et on valmis kolimisega leppima juhul, kui asukohaks saab Paide või Rapla, aga mitte Viljandi. Indrek Saar, mida teie sellest avaldusest arvate?

Kõigepealt tuleks üle korrata, miks see teema üldse päevakorral on. Nimelt on linnastumise süvenedes aina suurem osa töökohtadest koondunud pealinna. Üks võimalus ääremaastumise vastu võidelda on teha poliitiline otsus ning viia need avaliku sektori töökohad, mida ei pea tingimata pealinnas pidama, mõnda teise Eesti piirkonda. Meie valdkonnas on just rahvakultuuri keskus üks neist asutusist, mille põhikirjalised tegevused ei näe ette, et neid peaks tegema mingis kindlas geograafilises paigas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles