Täna algavad Eesti lasteaedades rahuloluküsitlused (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel

8. mail algavad kõiki Eesti lasteaedasid hõlmavad rahuloluküsitlused, millega kogutakse tagasisidet lasteaia töö- ja õpikeskkonna kvaliteedi ning lastevanemate lasteaiaga rahulolu kohta. Küsitlused kestavad 28. maini ning tulemuste raportid valmivad oktoobri lõpuks.

SA Innove uuringute ja arenduskeskuse juhataja Aimi Püüa sõnul kasutatakse küsimustikega kogutud andmeid lasteaedadele tagasiside andmiseks nende töö- ja õpikeskkonna kvaliteedi ning lastevanemate lasteaiaga rahulolu kohta. „Küsitluste eesmärk on mitmekesistada alushariduse õppe kvaliteedi kohta saadavat tagasisidet ning luua võimalused heaolu ja toimetuleku jälgimiseks ja arendamiseks lasteaedades,“ lausus Püüa.

Oktoobri lõpus saavad kõik lasteaiad tulemusi kajastavad raportid. Tagasisides kõrvutatakse eri osaliste hinnanguid ning konkreetse lasteaia tulemusi kõigi lasteaedade tulemustega. Tagasiside on mõeldud nii lasteaedade juhtkonnale, õpetajatele kui ka lapsevanematele. Lisaks saavad uuringu raportid kõik omavalitsused nende piirkonna lasteaedade heaolu teadvustamiseks.

Lasteaedades korraldatavad rahuloluküsitlused on üks osa kogu haridussüsteemi rahuloluküsitlustest. Märtsis olid rahuloluküsitlused üldhariduskoolide õpilastele, lapsevanematele ja õpetajatele ning sügisel on küsitlused kutsekoolide õpilastele ja õpetajatele.

Rahuloluküsitlused jätkuvad ka järgmistel aastatel ning edaspidi avalikustatakse nii lasteaedade, koolide kui kutsekoolide rahulolu üldnäitajad keskkonnas HaridusSilm.ee.

Rahuloluküsitlusi teeb Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga. Küsitlused on elektroonsed ning neile saab vastata kolmes keeles: eesti, inglise ja vene keeles. Õpetajad ja lapsevanemad saavad uuringus osalemiseks infot oma lasteaiast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles