Talgupäev toob varjupaika uued kõnniteed

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Uued kõnniteed on meie tänane prioriteet," teatab Viljandi loomade varjupaiga talgujuht Siiri Mängli tänastest töödest rääkides.

Talgutöö valikus on välja pakutud kuus tegevust, kõik põhjalikult lahti kirjutatud, kuidas tuleb tööd teha ja mida selleks tarvis läheb.

"Nii ei pea igaühele eraldi mitu korda selgitama ja seletama. Kui valik tehtud, saab talguline lihtsalt tööle asuda. See on meil aja kokkuhoiu mõttes niimoodi seatud," selgitab Mängli.

Lisaks riisumisele ja kevadisele  koristusele on muist talgulisi ametis lillepeenraga, teised värvivad kuute ja kõige rohkem näib olevat kärutajaid.

"Saime osaühingult Frontrum 30 tonni killustikku ja tahame sellega oma kõnniteid uuendada. Pinnas on meil siin soine ja vana killustik on kõik maasse ära kadunud. Vooremaa teed annetasid meile kruusa ja sellega silume oma sissesõiduteed, " kõneles Mängli kärumeeste koormate sisust.

Jõukohast tööd jätkus kõigile ja lapsed, kes esialgu pintslitega askeldasid, hakkasid hiljem kärumeeste kampa hoidma.

Lõunaks ootas kõiki töötegijaid Fellini kohvikus keedetud supp, Ukuaru pagarite küpsetatud saiad ja Tere piimatööstuse jogurt.

"Arvatavast läheb osa talgulisi pärast lõunat koju puhkama, aga tugevamatele jätkub tegevust õhtuni välja. Kõnniteed tahame täna kindlasti valmis saada," arutles talgujuht päeva pikkuse  üle.

Teiste talguliste hulgas andis talgupäeva oma panuse ka Ugala teatri näitleja Marika Palm: "Viimased viis aastat olen igal kevadel siin talgutel käinud ja vabatahtlikuna ka muul ajal, sest mulle meeldivad loomad ja iga loom väärib armastust."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles