Nelja valda ja ühte linna ootab ees prügiveo järsk kallinemine

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu
Prügivedu Foto: Arvo Meeks

Kesk-Eesti jäätmehoolduskeskus andis aktsiaseltsile Eesti Keskkonnateenused loa tõsta Kolga-Jaani, Kõo, Suure-Jaani ja Tarvastu vallas ning Võhma linnas prügiveo teenustasu määra ning see tähendab, et juulist kerkivad prügiveo hinnad nendes omavalitsustes ligi 25 protsenti.

Möödunud aastal korraldati nimetatud nelja valla ja Võhma linna teenindamiseks riigihange, mille võitjale anti  piirkonnas segaolmejäätmete kogumiseks ja vedamiseks ainuõigus. Leping Eesti Keskkonnateenustega hakkas kehtima mullu 1. aprillist ja lõpeb 2019. aasta 30. aprillil. Tänavu 31. jaanuaril esitas aktsiaselts aga hindade tõstmise taotluse, tuues põhjenduseks, et pakkumise tegemise ajaga võrreldes on ilmnenud objektiivsed asjaolud, mis ei võimalda jäätmete kogumise ja vedamisega seotud kulusid katta.

Nii hakkavad 1. juulist kõnealustes omavalitsustes kehtima uued prügiveo hinnad, mis tähendavad kliendile varasemaga võrreldes ligi 25 protsendi võrra suuremat väljaminekut.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles