Kooliminejate hulk vähenes klassitäie õpilaste võrra

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju lapsi ühes või teises koolis tuleval õppeaastal aabitsatarkust taga hakkab ajama, selgub sügisel.
Kui palju lapsi ühes või teises koolis tuleval õppeaastal aabitsatarkust taga hakkab ajama, selgub sügisel. Foto: Marko Saarm

​Viljandi linnavalitsus saatis nädala alguses koolidele nimekirjad lastest, kes peaksid 1. septembril nende õppeasutuses kooliteed alustama. Kui eelmisel aastal avati Jakobsoni koolis neli esimest klassi, siis seekord saadakse hakkama kolmega.

Linnale oli tulnud 222 esimesse klassi astumise avaldust, mida on eelmise aastaga võrreldes 24 võrra vähem. 24 avaldust laekus seekord aga väljastpoolt Viljandit ja enamiku neist olid esitanud Viljandi vallas elavad vanemad. Mullu avaldas soovi oma laps linna kooli panna vaid kümme mujal elavat inimest.

Viljandi haridusspetsialist Maie Joala ütles, et kui vallas elav vanem tahab lapse linna kooli panna, siis järelikult on tal selleks objektiivsed põhjused, näiteks käib vanem õde või vend juba samas koolis. «Meil pole mõtet neile ära öelda,» lausus Joala. Pole ka põhjust, sest kui Jakobsoni koolis saaks avada maksimaalselt neli esimest klassi, siis seekord võimaldab laste arv piirduda kolmega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles