Vasakpöördel märkamata jäänud laps sai raskeid vigastusi (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada asus hommikul varjus.
Ülekäigurada asus hommikul varjus. Foto: Politsei

Täna hommikul enne kella kaheksat juhtus liiklusõnnetus Viljandis Jakobsoni ja Tallinna tänava ristmikul, kus teed ületav tütarlaps sai vasakpööret tegevalt autolt löögi, sest selle roolis olev naine märkas küll teisi teeületajaid, aga teda liiga hilja. Tüdruk on raskete vigastustega haiglas.

Viljandi politseijaoskonna patrullitalituse juht Alar Sadam tõdes, et see oli õnnetu õnnetus, mille asjaolud vajavad veel selgitamist, sest fooris põles roheline tuli nii Jakobsoni tänavalt Tallinna tänavale vasakpööret tegevale 22-aastasele juhile kui teed ületavale 13-aastasele jalakäijale.

«Autojuhile oli väga üllatav, et see jalakäija tuli, sest teisi jalakäijaid ta nägi ja lasi läbi, aga ühel hetkel ilmus üks veel, keda märkas alles siis, kui ta oli tal kapoti peal,» märkis Sadam.

Patrullitalituse juhi sõnul võis mängida rolli nii hommikune päike kui ka see, et laps jooksis teele ootamatult, sest kell oli sealmaal, et ta võis kiirustada kooli. Kiirabi viis tüdruku sündmuskohalt Viljandi haiglasse. Sadama sõnul pole kannatanu ise võimeline juhtunu kohta ütlusi andma. Ta märkis, et kuigi auto kiirus ei olnud vasakpööret lõpetades suur, ehk umbes kümme kilomeetrit tunnis, sai laps raskeid kehavigastusi.

Ka Viljandi haiglast öeldi, et autolt löögi saanud tüdruku vigastused on rasked ning ta viibib ravil kirurgiaosakonnas.

Alar Sadam tõdes, et kui mõlemal põleb fooris roheline tuli, tuleb autojuhil veenduda selles, et kõik saaksid üle tee lastud, ning jalakäijal selles, et tal on turvaline teed ületada. Praegusel juhul vajab selgitamist, kust poolt tüdruk teele astus ja kuidas õnnetus täpselt juhtus. Selleks palub menetleja õnnetust pealt näinud inimeste abi. Pealtnägijad võiksid ühendust võtta numbritel 4338943, 56367209 või e-kirja teel kristel.salujarv@politsei.ee.

Sadama sõnul pole Jakobsoni ja Tallinna tänava ristmik jalakäijatega juhtunud õnnetuste poolest silma hakanud – pigem valmistavad muret mõned teised ülekäigurajad, kus jalakäija ehk nõrgem pool on kannatada saanud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles