Pildid. Hetked soojakaamera pilgu läbi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuidas paistab Viljandi linnapea Ando Kiviberg oma kabinetis läbi sooja- ehk termokaamerasilma? Aga näiteks pangaautomaat seinas või tuvi tänaval?

Sakala ajakirjanik võttis kätte mobiiltelefoni Cat S60, mille küljes on Fliri soojakaamera, ja klõpsas meelelahutuslikus mõttes mõned fotod.

Mida külmem objekt, seda tumesinisemad ja lillamad on toonid. Väga soe objekt näib peaaegu valge. Samas kohandab kaamera üldpilti oludele ning ühe ja sama temperatuuriga pind võib eri fotodel jäädvustuda mõneti erinevates toonides. Nutifoni kasutajale on abiks temperatuurinäidik, mida kaamera ekraanil kuvab. Enamik tänava pilte on tehtud hommikul, kui taevas oli veel suuremas jaos pilves.

Suur aitäh Viljandi meerile, kes oli nõus end ja oma kabinetti soojakaamerale näitama, ning Männimäe Selverile, kes lubas poes mõne ülesvõtte teha.

Copy
Tagasi üles