Repliik. Tee kuulub ka jalgratturitele

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval pistis üks Eesti spordiklubi sotsiaalmeediasse video sellest, kuidas tolmunud parsa tuhiseb olematu külgvahega mööda maantee ääres sõitvatest jalgratturitest. Päris hirmus vaadatagi. Kujutan ette pedaalijate ehmatust ja mõistan täielikult pahameelt, mida postituses väljendati.

Küll aga on üsna raske aru saada kõigist neist inimestest, kes sama postituse elavas lõimes ainult mokaotsast autojuhi tegu taunisid, kui sedagi, ja nuhtlesid hoopis kõiki jalgrattureid. Et mis nad siis on roolikeerajatel jalus. Kujutage ette, mõned neist sõidavad lausa kõrvuti!

Nähtavasti ei taha arvestatav osa autojuhtidest endiselt tunnistada, et ratturite sagedane kõrvuti sõitmine on nende endi loodud olukord. Kui viksilt tee ääres kulgevaid jalgrattureid kiputakse küljepeeglitega peksma, peavad nood ju enda kaitseks midagi ette võtma. Kõrvuti sõitmine aitab selle vastu väga hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles