Uued pagulased kolisid eelmiste asemele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisena Viljandisse jõudnud Süüria sõjapõgenikud asusid elama samasse korterisse, kust veebruaris olid lahkunud nende saatuse- ja rahvuskaaslased. Privaatsuse huvides ei avalda Sakala korteri asukohta. Pilt on illustratiivne.
Teisena Viljandisse jõudnud Süüria sõjapõgenikud asusid elama samasse korterisse, kust veebruaris olid lahkunud nende saatuse- ja rahvuskaaslased. Privaatsuse huvides ei avalda Sakala korteri asukohta. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel

Teine Euroopa Liidu rändekava alusel Viljandimaale elama paigutatud Süüria põgenike perekond sai koduks sama korteri, kust veebruaris oli teadmata teed lahkunud esimene pagulaspere.

Ehkki esialgu keeldusid ametnikud ütlemast, kuhu teine pagulaspere ülemöödunud nädalal elama pandi, on nüüdseks teada, et nad üürivad Viljandis eraisikult sama korterit, mida kasutasid veel mõni kuu tagasi nende saatuse- ja rahvuskaaslased.

Sotsiaalministeeriumi nõunik Kaisa Üprus-Tali tunnistas, et korteri liikumine ühe pagulaspere kasutusest teise kätte vastab tõele. Samas rõhutas ta, et sellisest asjade käigust pole mõtet välja lugeda, nagu oleks Eesti riik lakanud eelmist peret tagasi ootamast. «Korter kuulub eraomanikule ja tal on õigus leping ühepoolselt üles öelda, kui seda ei täideta. Ilmselt seda ta tegigi ning sai riigi partneriks oleva kinnisvarafirma kaudu järgmisteks rentnikeks taas põgenikud. Mingis mõttes võiks seda nimetada juhuseks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles