Juhtkiri. Aidatavast aitajaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Vabade, rahumeelsete ja ühiste hoiakutega riikide vahel on kehtinud ammusest ajast eluterve põhimõte, et hädasolijale tullakse appi ning aitab igaüks, kes vähegi saab. Deklareerida, et üheskoos oleme tugevamad, on väga lihtne. Üksteise reaalne toetamine ja päriselt tehtav koostöö on aga need teod, mis tõestavad, et see pole pelgalt sõnakõlks

Eestlastele peaks see kõik väga hästi selge olema. Ei olnud ammu, kui Eesti Vabariiki aitasid teised. Nõu ja jõuga, oskusteabe ja rahaga, riiete, toiduainete ning veel väga palju muuga.

Muidugi, me ei olnud toona ainsad, kes läände vaatasid ja lääneriikide abiga neile jõudumööda järele hakkasid jõudma. Nõukogude Liidu viljastavatest tingimustest vabanenud riike oligi teisigi. Ent ühel või teisel põhjusel on meil saatusekaaslastega võrreldes väga hästi läinud. Meil on põhjust selle üle uhkust tunda, kuid me ei tohi minna nõnda uhkeks, et unustame nüüd ise teiste aitamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles