Võitlejad trotsisid rännakul santi ilma

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Sakala maleva liikmed Toomas Värva (ees) ja Raivo Roosi olid viiendas kontrollpunktis ülesande lahendanud ja hinge tõmmanud, alustasid nad teed viimase, kuuenda vahepunkti poole.
Kui Sakala maleva liikmed Toomas Värva (ees) ja Raivo Roosi olid viiendas kontrollpunktis ülesande lahendanud ja hinge tõmmanud, alustasid nad teed viimase, kuuenda vahepunkti poole. Foto: Elmo Riig

Ööl vastu laupäeva, samal ajal kui enamik inimesi magas ja vihm vastu akent peksis, olid õhtul Lillist Paistu poole teele asunud lahingupaarid metsas ja püüdsid kontrollpunkte üles leida, ilma et langeksid vastutegevuslaste kätte.

Kaitseliidu Sakala maleva korraldatud «Sõduriproovi» ööpäevasel rännakul osales tänavu 14 kaheliikmelist võistkonda mulluse 11 asemel. Esimest korda lõid traditsiooniks muutunud sõjalis-sportlikus mõõduvõtus kaasa võitlejad Soomest.

Ilmaprognoos lubas võistluse ajaks raskeid olusid ning üldjoontes pidas ennustus paika. Tõenäoliseks peetud lörtsisadu jäi küll nägemata ning pisukest lohutust võis otsida ka tõigast, et sadama hakkas alles varahommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles