Juhtkiri. Kuues kilomeeter

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Staažikad sportijad võivad kinnitada, et pilt, mis praegu vabal päeval mõnel tuntud terviserajal avaneb, erineb märgatavalt näiteks kümne või viieteistkümne aasta tagusest. Võib-olla on ka rada paremasse korda saanud ning teeääred ilusamini niidetud, kuid üsna kindlasti on seal rohkem inimesi. Jooksjaid, jalutajaid, kepikõndijaid, rattureid, rulluisutajaid... Ühesõnaga neid, kelle meelest peab inimeses kõik kaunis olema. Neid, kes oma keha eest liikumisega hoolt kannavad või seda vähemasti püüavad.

Mõni täheldab ka, et tänapäeval on liikujate vahel rohkem kamraadlikkust – isegi teineteisele võõrad jooksjad vahetavad kohakuti jõudes viipe. Eks piisav füüsiline koormus tekitagi sõbralikke emotsioone.

Niiviisi võib meie rahva sportlikkusest tekkida üsna helge pilt. Ning tõsi ta ju on, et aastatega on tehtud pikk samm edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles