Päri põld aitab kasvatada kõige paremat kuuske

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kaheaastased kuusetaimed on praegu riigimetsa majandamise keskuse Tartu puukoolis ja sealt tuuakse need Viljandimaa mulda.
Need kaheaastased kuusetaimed on praegu riigimetsa majandamise keskuse Tartu puukoolis ja sealt tuuakse need Viljandimaa mulda. Foto: Alvar Peterson

Viljandimaal Päril istutatakse sel kevadel mulda kuusetaimed, mille hulgast proovitakse leida Eesti tingimustesse kõige paremini passiv ning puidutööstusele suurimat kasu andev kuusk.

Asja eestvedaja on riigimetsa majandamise keskus (RMK) ning teadusteabega aitab maaülikool. Selle kõrgkooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsaselektsiooni teadur Tiit Maaten nimetas end protsessi ideoloogiks, ühtlasi on ta üks neist, kes kuuski istutama läheb. Tema sõnul jõuab õige aeg kätte maikuu jooksul.

RMK taimla- ja seemnemajandusosakonna seemnemajandusjuht Alvar Peterson ütles, et parimat kuuske ja mändi hakati otsima juba Vene võimu ajal, kuid riigikorra vahetudes tekkis sellesse protsessi paus. Nüüd on samal teemal edasi mindud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles